Pasvikprøven 2014

Pasvikprøven 2014 ble arrangert 23 og 24 august i Øvre Pasvik. Det var fire Breton som stilte til start, hvorav to av dem ble premiert. Orreskogen’s C-Kompis med fører John Arnt Arvola fikk 1. AK skog på sin første start i AK. Thorstein Bjørnstad med Akilles fikk 1. AK skog med denne kritikken:

Akilles legger opp et erfarent skogsfuglsøk i god kontakt med fører. Sees i stand, går på beitefot, ny stand, røy letter presist foran Akilles, akseptabelt rolig i oppflukt og skudd. Utreder, ny stand, tiur letter presist foran Akilles, rolig i oppflukt og skudd. Utreder meget godt. Ny stand, reiser tiur som letter presist forn Akilles. Komplett rolig i oppflukt og skudd, utreder. Fortsetter senere sitt meget gode søk, utnytter vind og biotop meget godt i god kontakt med fører. Har en tomstand som løses greit. En særdeles dyktig jeger som tildeles 1. pr. AK.

Gratulerer til de premierte!
Ingvild Dahl Trane
DK-Øst – Finnmark