Utstilling på Mangholmheia 26.06.2016

Søndag 26.06.2016 arrangerte Fuglehundutvalget i Rana Jeger- og Fiskeforening utstilling for stående fuglehunder i hele GR.7 + Valpeshow for alle raser i år. Vi var kjempeheldige med været og det ble en kjempefin dag både for 2- og 4-beinte.

Det var 72 påmeldte GR.7 hunder hvorav 10 av de var Breton og 7 valper fordelt på 4 grupper. Blant Bretonene stillte 5 i Juniorklasse og 5 i Brukshundklasse. Blant Juniorene ble det utdelt 2 CK en til hannhund Råsokhøgdas Aiko og svensk importerte tispe Ajakawis Bianca etter First Bullet Samson Sorensen og Strömforsens Liva til Karianne Storvoll i Korgen.

Det var kun 1 jaktpremiert tispe som fikk Excellent med CK av dommer for dagen Irene Krogstad og det var Breton PT Cara etter: N UCH Litjåsen’s Prince og Tyra E: Gunnar Øvringmo de ble også Best i Rasen og tilslutt 4.BIG / Nr.4 i Gruppen tilslutt. Vi gratulerer!

Beste hannhund som ble Råsokhøgdas Aiko etter: N UCH Tromsørypa’s Ad Tim og Orreskogen’s D-gry E: Mats Samuelsen i Bodø som ble Best i Motsatt kjønn. Aiko er bare 10 mnd. og derfor naturlig nok ikke jaktpremiert enda derfor ble det ikke utdelt noe CERT til hannhund men med CK og BIM til Aiko både Lørdagen og på Søndag så er det vel ingen tvil om at denne karen vil plukke Cert etterhvert.

Særlig hyggelig var det at Dommer denne dagen Irene Krogstad tok seg tid til å hjelpe nybegynnere som ikke var så vant i ringen, det er gledelig at det kommer nybegynnere til slik at vi rekrutterer folk til utstillingene også, for det trengs virkelig…

GRATULERER så mye til alle utstillere med flotte resultater! Håper at dette inspirerer til mer deltagelse på utstilling og jaktprøver videre…

Hilsen utstillingsarrangør for dagen

Randi Mathisen.