Til minne om Carl Skaar

Carl Skaar (3.feb 1924 – 30.aug 2018)

Med Carl Skaar sin bortgang har vi mistet et ressurssterkt menneske med enorm arbeidsevne og mye kunnskap. Carl var ikke bare en stor administrerende direktør i Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE), han var så mye for så mange. Med det skapende samfunnsmenneske han var, i både stort og smått, så var det mange som ville ha han med i forskjellige foreninger og lag, og gjerne som leder. 

Carl var min beste jaktkamerat. Vi hadde utallige turer sammen i skog og mark, det være seg rype- og skogsfugljakt, bærturer, og ikke minst hundetrening og jaktprøver. Noe av det viktigste med turene var å finne en fin og trivelige rasteplass, der bål og svartkjelen kom fram. Da var Carl den triveligste turkamerat du kunne tenke deg. 

I starten lånte han mine hunder til jakt, men kjøpte etter hvert egen bretonvalp Peik. Carl og Peik ble en ekvipasje som satte spor etter seg. Ikke så sjelden ble de beste VK-premiene liggende i Carls ryggsekk når hjemturen startet. 

Jeg vil takke Carl for et særdeles godt vennskap gjennom mange år, og for alt han har betydd for bretonmiljøet og Norsk Breton klubb.     

Kolbjørn Kolsvik