NY DK-ØSTLANDET

Jeg heter Roar Sætervoll, er 57 år, gift og bosatt i Sarpsborg.  Til daglig jobber jeg på Hjelpemiddelsentralen i Østfold som avd.leder. 

Min første fuglehund fikk jeg på slutten av syttitallet, og da noe så eksotisk som en KM. Den gang var det «kjøttjakt» som gjaldt, og munsterlanderen leverte godt på det området. Senere ble det både ES og GS, og nå de senere år breton. 

Jaktprøver ble det også noen av i yngre dager. Den gang så man nok mer optimistisk på ting enn i dag, og håpet på et mirakel når det gjaldt RIOS. Mirakler har dessverre ikke skjedd de siste 2000 år, og mine jaktprøveresultater stod nok også i forhold til det.   

Nå har jeg to breton på h.h.v. 5 og 3 år. Min kone har adoptert min interesse for fuglehunder, og med hennes interesse, gode hunder og struktur på treningen, så begynte også diplomene og krystallglassene å komme. 

Jeg har møtt mange bretoneiere både fra østlandet og ellers i landet. Når jeg ble forespurt om å ta DK-vervet så tok jeg en rask oppsummering av de folkene jeg kjenner som er i Østlandsgruppa, og med så mange hyggelige og engasjerte mennesker så var det umulig å si nei. 

Så, her er jeg.