Anders Ellefsen nytt æresmedlem

Anders ble medlem av Norsk breton klubb da hans kone, Hege Ellefsen,  fikk sin første breton, Kiwi, fra Willy Bråthen i 1988.

Fra første stund har han engasjert seg i utviklingen og forbedringen av rasens jaktlige egenskaper gjennom sitt familien sitt oppdrett med kennelnavnet Orreskogen. Her henter han viktige gener fra Europa som setter sine spor her hjemme. Bl.a. som Orreskogens Røm, den første breton som blir vinner av Norsk Derby og Rjukan Grand Prix i 2011.

På jaktprøver er han en fast deltager på høyfjell og lavland. Hans hunder og oppdrett hevder seg meget godt i Vinnerklassen og er nærmest faste representanter på NM-lag med flere NM titler.

Hans engasjement i klubben begynte i Østlandsavdelingen hvor han organiserte og ledet trenings samlinger og Landsmøtene når disse var på Østlandet. Dette medførte at Østlandsavdelingen ble en foregangsgruppe for aktiviteter. Som FKF Fase 3 instruktør har han også påtatt seg oppgaven med utdannelsen av fremtidige fuglehund instruktører. I styresammenheng har han vært mangeårig medlem av valgkomiteen og senere leder av avlsrådet. I 2021 tok han på seg oppgaven som leder av klubben.

Anders’ kunnskaper og kjennskaper til det som rører seg i miljøet samt hans sosiale kompetanse medvirker til at takhøyden og samholdet i NBK er meget godt, også når det stormer kraftig. NBK skal være glad for å ha et så engasjert medlem med stor gjennomføringsevne i sin midte.

NBK er stolt over å kunne ha Anders som æresmedlem!