Årets Breton 2019

Årets Breton er nå for tiden ingen bagatell! Det har det i og for seg ikke vært tidligere heller. Men du skal ha en fantastisk høytpresterende hund som leverer jevn kvalitet over lang tid for å kunne komme i betraktning for denne tittel!

Andreplassen ble for eksempel i år tildelt en hund som hersket Kongsvold en hel helg i september, i en av Norges mest prestisjefylte og viktigste jaktprøve – nemlig den tradisjonstunge Sølvhundenprøven! Med 1 VK + CK i kval, 4 VK i Semi og 1 VK + CACIT i finalen, i konkurranse med de fleste av landets aller beste fuglehunder, samlet Happy og Anders Ellefsen mange og viktige Championatpoeng. Og dette på en måte som de mest garvede av sporten fikk beskue med vantro! Ikke det at man ikke hadde opplevd av å bli slått av bretoner tidligere! Men måten: – hele 5 – 0 i fuglearbeider i finalen, og totalt 10 – 0 i forhold til samtlige makkere under hele helga på 90 minutters samlet slipptid – på Kongsvold! Det har nok ingen tidligere opplevd, og det var faktisk ingenting annet enn et helt eget kapittel i norsk fuglehundsports historie!

Årets Breton 2019 er ingen nybegynner – derimot en hund på vei mot slutten av sin karriære. Årets breton 4 ganger, plassert som nr 2 i NM finale, 3 ganger har han vært med og erobret gull ved NM-lag konkurranser – ofte som lagets beste hund. Den eneste hund i historien i Norge som i stadig sterkere konkurranse har oppnådd 9 CACIT!! Dessuten har hunden blitt nr 2 og 4 i NorgesCupen (alle raser) og ser faktisk i år ut til å vinne denne med sine smått utrolige 52 championatpoenger! Man kan trygt si at vi prater om en legendarisk hund, livs levende – og som dessuten er en prima jakthund for sin eier og hans venner!

NBK vil på det varmeste gratulere samtlige eiere og oppdrettere med innsatsen for rasens beste under 2019! Og et spesielt takk til Nils og Cox for det de har gjort for å fremme bretonrasen som jakt og prøvehund gjennom en lang og suksessfull karriære.

Årets Breton 2019:
1: CIT N JCH S JCH Raunakkens Cox 52 p
(N SE JCH NMFHv11 Velvet Dei Fiorindo – Raunakkens Roma Røvarlægg)
E/F: Nils B Skaar, oppdrettere Ronny Sagmo og Monica Wiik Svartsund

2: N JCH Orreskogens G Happy 24 p
(Best De La Source Aux Perdrix – NJCH Reisavannets Guri)
E/F: Anders og Hege Ellefsen – som også er oppdrettere

3: N JCH N UCH NV-14 Orreskogens E Lisa 15 p
(Elvis Du Bois Courcol – NJCH Reisavannets Guri)
E/F: Anders og Hege Ellefsen – som også er oppdrettere