Årets Bretoner 2022

Årets Breton 2022

Årets Breton Jaktprøve – kåringen viser nok en gang at Norsk Breton Klubb har noen fantastiske hunder og førere som det er et meget høyt nivå på med Tråsletten’s Øder og Nils B Skaar som klar vinner med imponerende 29 chp.  Nils B Skaar har blitt en gjenganger i å ha hunden som kåres til Årets Breton Jaktprøve, og han har nok en gang lykkes i å få frem en glimrende hund! Meget bra resultater for Ranheimsfjæras Smoothie også i år, som med sine 19 chp. tar en klar andreplass med 1.premier både i vinner klassen på høyfjell og på skogsfugl prøver har hun vist meget gode og allsidige kvaliteter. På 3.plassen var det 3 stk med 9 chp.  Foruten om Asterix som ble nr.3 hadde henholdsvis også Orreskogen’s Bri og Orreskogen’s Pan 9 chp. Asterix går foran de 2 andre med 9 chp. ved å ha bedre ikke-poenggivende resultater.

1. N JCH Tråslettens Øder  – 29 poeng

Eier/fører: Nils B Skaar og Oppdretter: Bjørn Tråslett.

N JCH Tråsletten’s Øder

2. Ranheimsfjæras Smoothie – 19 poeng

Eier/Fører: Åse Kristin Skain og Stig-Håvard Hansen og oppdretter: Håkon Brækken.

Ranheimsfjæras Smoothie
Ranheimsfjæras Smoothie

3. Fjellsmellas AC Blåmann Asterix – 9 poeng

Eier/fører: Gunnar Guttormsen og oppdretter: Magne Klingsheim.

Årets Unghund 2022

Årets Breton Unghund – Det var svært sterke resultater i unghundklassen i året som gikk som førte til at var det en særdeles hard og tett kamp om årets unghund tittel. I og med at det er kun 2 x 1.UK som er tellende i kåringen i tillegg til høystatusløp, så det var høystaus-løpene som måtte bli utslagsgivende for kåringen da vi i året som gikk har med både vinneren av Arctic Cup 2022 Hagelklumpens Elli og Orreskogen`s Pan som ble nr. 2 i Norsk Derby 2022. Imponerende solide og meget sterke prestasjoner!

1. Orreskogen’s Pan – 9 poeng

E/F Kent Rune Larsen og oppdretter: Anders Ellefsen.

Orreskogen’s Pan

2. Hagelklumpens Elli – 8 poeng

Eier/fører og oppdrettere: Karin Mathisen og Øyvind Bjørklund.

3. Rypleja’s CN Nova – 6 poeng

Eier/fører og oppdretter: Kristel Marie Pedersen.

Rypleja’s CN Nova

Kombinert 2022

Årets Breton Kombinert – her var det også en tett kamp om årets tittel hvor unghunden Rypleja’s CN Nova var best med flotte resultater og 6 chp., og som dermed gikk av med seieren over alle AK og VK-hunder i denne kåringen. Det var 2 hunder som hadde 5 chp. Disse er vurdert i henhold til kvalitet på kombinert-resultat, og Enja Av Sáráhkká går dermed foran på kvalitets poeng, 38 imot 37 for Orreskogen’s Bri.

Rekkefølgen for Årets Breton Kombinert ble som følger:

1. Rypleja’s CN Nova – 6 poeng

Eier/fører og oppdretter: Kristel Marie Pedersen.

Rypleja’s CN Nova

 

2. N J(k)CH N JCH Enja Av Sáráhkká – 5 poeng

Eier/fører: Øyvind Bjørklund og oppdrettere: Rolf Gullik Sarre & Anne Grethe Bakkevold.

N J(K)CH N JCH Enja
N J(K)CH N JCH Enja Av Sáráhkká

 

3. N J(K)CH Orreskogen’s Bri – 5 poeng

Eier/fører: Per Johnny Skjæran og oppdretter: Anders Ellefsen.

Orreskogen's Bri

Utstilling 2022

Årets Breton Utstilling – Vanity Herbe har markert seg svært godt på utstilling og er allerede fullcertet, to år gammel. På landstreffet i 2022 med 37 deltagende bretoner tok han storeslem og Best i Rasen. På Fellesutstillingen i Hvaltjern med 33 deltagende ble han BIM. Dette sammen med BIR fra NKK Sandefjord gir han 15 poeng og tittelen Årets Breton Utstilling. På delt 2.plass er Isvinds Havana Passion en ung hund som har utmerket seg på utstilling, hun er også rukket å bli fullcertet i ung alder. Havana har i tillegg hentet flotte resultater fra utstillinger i utlandet. BIR fra NKK Sandefjord-Norsk Vinner, BIR fra Nordenfjeldske FHK og en 2.BTK fra landstreffet gir Havana en flott delt 2. plass i konkurransen som hun deler med Lilletoppens Zara som er nok en ung hund som har vist seg frem svært godt på utstilling, og med jaktprøvepremiering i høst går det nok ikke lang tid før også hun er fullcertet. BIR fra Salten FHK, BIR fra Rana og BIR fra NKK Troms/Finnmark gir 12 poeng og delt 2.plass i konkurransen.

1. Vanity Herbe – 15 p

Eier/fører: Johannes Hov Høydal  og oppdrettere: Gitte Hjorth Sørensen & Hallgeir Bergh.

Vanity Herbe

Delt – 2. NJV-21 NV-21-22 HEW-21 FIV-21 Isvinds Havana Passion – 12 poeng

Eier/fører og oppdretter: Milla Stav Nilsen.

Isvinds Havana Passion

Delt – 2. Lilletoppens Zara – 12 poeng

Eier/fører og oppdretter: Jørn Jenssen.

Styret i Norsk Breton Klubb gratulerer alle Årets Bretoner og de øvrige plasserte deres eiere for fremragende innsats i året som gikk og ønsker alle dyktige ekvipasjer lykke til i årets sesong 2023!