Ny DK i Hordaland

Mitt navn er Sigurd Sørvig, jeg er 40 år, Bergenser, rypejeger og ivrig jaktprøvedeltaker.

I alle år har vi hatt Engelsksetter(e) i familien, og mine foreldre har fortsatt det. I 2012 ble jeg utrolig begeistret for en Breton som het Orreskogen’s Lucky Luke. Dette var et skikkelig råskinn med enorm jaktlyst. På dette tidspunktet hadde jeg selv en engelsksetter som begynte å dra på årene, og i 2013 kjøpte jeg min første Breton. Orreskogen’s F Saga.

Saga er en hund som minner svært mye om Lucky Luke, som var det jeg ønsket meg. Hun er sta, kjærlig, ærlig og utfordrende, og sammen har vi hatt mange fantastiske opplevelser på fjellet. Saga er også en hund med sterk vilje og psyke og har utfordret meg til det ytterste. Hun har gitt meg utrolig mye lærdom og er en hund som jeg er utrolig godt fornøyd med, både hjemme og på jakt.

I februar 2020 fikk hun sitt første kull, hvor jeg beholdt en tispe selv: Sløddfjorden’s A Sval. Jeg er således lykkelig eier av to stk Breton.

Min forhåpning og intensjon som DK for Bretonklubben Hordaland er å komme i gang med lavterskel treningstilbud for klubbens medlemmer. I første omgang felles duetrening med fokus på RIOS, samt felles apport trening. Sammen kan vi skape et sosialt og hyggelig hundemiljø i «gamle» Hordaland.

Mvh

Sigurd Sørvig