Sesongstart for Høstprøver 2020

Da er ventetiden endelig over for mange av oss da jaktprøve-sesongen starter til helgen!

Nå til helgen den 20.-23.August 2020 arrangeres det høstprøver rundt om i landet av Tromsø Hundeklubbs Prøve i Tromsøområdet, Harstad og Vesterålen FHK’s Melåprøve, Rana JFF’s Saltfjellprøve, Rogaland FHK`S i Sirdal 1-Prøve, Namdal FHK`S Snåsaprøve, Vestlandet FHK`S Raggsteindalsprøve, NGK’s Trysil1-Prøve i Ljørdalen, NISK OG Røros JFF`S Rørosprøve, NESK’s Prøve på Måsåplassen, Trysil Fellesforenings Prøve i Bittermarka.

Å gå på jaktprøver i høst blir nok litt annerledes enn hva vi er vant til. En meters avstand mellom førere, hunder og eventuelle tilskuere er et krav. Har du to hunder, som skal starte på samme parti, må du ikke bare ha en egen, registrert handler, men også sørge for at du og handleren vasker hender og bånd med håndsprit før overlevering av hund til hverandre. Handleren kan være en annen på partiet, men blir vedkommende slått ut med sin hund før du slås ut med din, må vedkommende følge partiet videre, med mindre du løser situasjonen med å binde hunden i et tre mens du går med den andre.

Bladet Fuglehunden har i en artikkel redegjort for gjeldende retningslinjer ved deltakelse på jaktprøver. Link til artikkelen i Fuglehunden: Coronaregler på jaktprøver

Vi håper på en stor felles dugnad og at alle som har tenkt å delta på prøver i høst setter seg inn i retningslinjene før start. Det er viktig at alle følger med på FKFs hjemmeside og følger med på om det skjer endringer i reglene rundt covid-19. Der oppdateres dette løpende, slik at det til enhver tid er oppdatert.

Husk å sett av følgende datoer til NBK sin Lavlandsprøve med CACIT 2-4.10.2020 og NBK sin Høstprøve med CACIT 2-4.10-2020. Glem for all del ikke å sende inn deres resultater og bilder til: webredaktor@breton.no

NBK ønsker alle som stiller til start i høst lykke til!