Startklar for vinterprøvene 2020

Nå er prøvesesongen for Vinterprøvene like rundt hjørnet og fra midten av februar tilogmed siste helg i April skal det etter planen avvikles 60 høyfjells/vinterprøver rundt om i Norge.

Hver eneste vinter starter hundrevis av håpefulle fuglehundeiere hundene sine på jaktprøver, og en stor andel utfordrer både vær- og føreforhold i vintermånedene. Når det gjelder snø er det svært variable forhold i vinter-Norge per i dag. I nord har de masse snø, men enkelte områder i sør og øst har lite.

Fire prøver arrangeres helgen 15-16. februar, og det er Malvik og omegn, Rogaland Fuglehundklubb, Karlsøy JFF Harstad og Vesterålen Fuglehundklubb som starter «ballet». Helgen etter er det prøver på Fosen og Senja. Totalt er det mer enn tjue CACIT-prøver fra første helgen i mars og ut sesongen. Med andre ord kan de med hunder i vinnerklassen jakte store seire og poengsummer.

Den første CACIT-prøven i 2020 skjer i regi av Tromsø Fuglehundklubb 29. februar-1.mars, og den andre skjer i regi av Norsk Breton klubb på Meråker 7-8.mars og Namdal Fuglehundklubb på Lifjellprøven samme helg 6-8.Mars. Så øker antallet prøver utover i Mars mnd., med ett høydepunkt: NM vinter på Andøya 27.-29.mars. NM lag foregår dagen før 26. mars.

Når det gjelder unghunder og voksne som ennå går i AK, er det muligheter på de aller fleste prøvene, men vi vil minne om høystatusløpene for de unge i form av Sør Norsk Unghund Mesterskap 28-30.mars og Arctic Cup i Alta den 17.-19.april. For disse høystatusløpene stilles det krav om 1.UK for å være kvalifisert til å delta.

NBK ønsker alle startende lykke til på de kommende vinterprøvene!