Treningssamling Lierne 24. – 26. februar 2023

Distrikt Trøndelag Nord hadde treningssamling i Lierne . 10 Breton eiere med til sammen 11 hunder deltok på ei lærerik helg. De fleste var nye med fuglehund og klare for ei lærerik helg.

Vi samlet oss på Skjelbredtunet fredag ettermiddag til gjennomgang av helgas aktiviteter og litt teori omkring føring av hund i fjellet. Kvelden ble avsluttet med trivelig hundeprat og skryt av egne hunder.

Lørdag morgen våknet vi til fint vær, og vi delte oss i to partier etter at frokosten var inntatt. Føret var forholdsvis tungt, og med mange unghunder, så ble det korte slipp med pauser imellom. Alle hunder kom i fugl, og flere viste god fremgang (både hunder og førere).

Etter en dag i fjellet var det godt å komme i hus igjen, og innta et varmt måltid. Etter maten ble det igjen tid til skryt av egen og andres hunder, og gode historier.

Søndag ble lagt opp på samme vis som lørdag, men med dårligere vær, ble det også vanskelig å finne igjen rypene. Uansett så ble tilbakemeldingene etter de to dagene at dette var lærerikt, og flere av unghundene hadde godt av å få litt rypelukt i nesen.

Vi satser på ny samling neste år!

Tor Einar og Andreas Jørgensen