Årets Bretoner 2023

Årets Breton 2023

Topp 2 i kåringen Årets Breton Jaktprøve 2023 ble en kopi av 2022. Det er meget gode resultater for alle 3 hunder som er på seierspallen. Nils B Skar og NJCH Tråsletten’s Øder troner på topp med et meget høyt antall chp-poeng (41). Med 2 plass individuelt på NM lag vinter, 1VK m CK NM vinter semifinale, og 1.VK m Cacit NM vinter finale. Dette er 13 gang Nils B Skar (Mr. Breton!) vinner denne utmerkelsen siden 1993. I tillegg har han flere 2. og 3. plasser i denne kåringen. Det er bare ta av seg støvet og bøye seg i hatten!
Åse Kristin Skain Hansen og Ranheimsfjæras Smoothie tar en klar andreplass, med sine 30 chp.
Meget sterkt resultat dette også. Med 2.VK NM skog finale, og 1.premier i vinnerklassen på høyfjell
viser denne hunden nok en gang sine meget gode kvaliteter og allsidighet. Nr.3 er ung og fremadstormende N J(K)CH Rypleja’s CN Nova, som vant Cacit Finalen i 2023 under Arnøya prøven!

1. N JCH Tråslettens Øder  – 41 poeng

Eier/fører: Nils B Skaar og Oppdretter: Bjørn Tråslett.

N JCH Tråsletten’s Øder

2. Ranheimsfjæras Smoothie – 30 poeng

Eier/Fører: Åse Kristin Skain og Stig-Håvard Hansen og oppdretter: Håkon Brækken.

Ranheimsfjæras Smoothie

3. N J(K)CH Rypleja’s CN Nova – 16 poeng

Eier/fører og oppdretter: Kristel Marie Pedersen.

N J(K)CH Rypleja’s CN Nova

 

Kombinert 2023

Det var totalt 21 hunder som tok kombinertpremie i 2023. Sterkt! Herav var det 9 hunder som tok chp-givende poeng vha. kombinertresultater i 2023. Det er også flere hunder som har tatt mange fine apportpremier i år, uten å ha jaktprøvepremie å kombinere apportresultater med. Disse kommer nok sterkt tilbake i 2024 med både jakt- og apport-prøveresultater. Når det gjelder seierspallen med nr. 1, 2 og 3 var det meget sterke resultater. Seierspallen ble i år som i fjor plassert i nord-norge med Per Johnny Skjæran og Kristel Marie Pedersen delte dette mellom seg og tok med det storeslem i kombinert i 2023. Her har vi andre noe å strekke oss etter, bare å legge seg i trening!

Årets Breton kombinert vinner ble:

1.N JCH Tromsørypa’s Pa Liz – 16 poeng

Eier/fører og oppdretter: Per Johnny Skjæran.

N JCH Tromsørypa’s Pa Liz

2. N J(K)CH Orreskogen’s Bri – 8 poeng

Eier/fører: Per Johnny Skjæran og oppdretter: Anders Ellefsen.

Orreskogen's Bri
N J(K)CH Orreskogen’s Bri

3. N J(K)CH Rypleja’s CN Nova – 7 poeng

Eier/fører og oppdretter: Kristel Marie Pedersen.

N J(K)CH Rypleja’s CN Nova

 

Årets Unghund 2023

Her var det en særdeles hard og tett kamp om tittelen, i og med at det kun er championat – poeng som gjelder i kåringen, og det var ingen som hadde oppnådd poeng fra høystatusløp i år. Det var 3 UK – hunder som oppnådde 4 championat-poeng i 2023 og dermed måtte unghundene kåres på ikke- championat-poeng-givende resultater. Vinner ble Bachestua’s Lotta som er eid og oppdrettet av Ørjan Edvardsen som totalt oppnådde imponerende 5 x 1.premie UK, 2 x 2.premie UK og 1 x 3.premie UK! Når det gjelder rangering mellom nr 2 og 3, så er de lik på chp-poeng (4), og lik på antall 1.UK, det som skiller dem er antall 2.UK og dermed ble Ruffedalen’s IN Ihra med sine 4 x 2.premier UK nr.2 foran Orreskogen’s Dodge. Det var i alt 15 Breton UK – hunder som ble tildelt 1.premie UK i 2023, noe som er veldig bra og lover svært godt for fremtiden!

1. Bachestua’s Lotta – 4 poeng

Lotta vinner med flere 1.UK (totalt 5 stk) enn de andre med 4 chp. Eier/fører og oppdretter: Ørjan Edvardsen.

Bachestua’s Lotta

2. Ruffedalen’s IN Ihra – 4 poeng

Rangeres foran nr.3 på flere 2.UK. Eier/fører: Line og Robin Dahl og oppdretter: Steinar Skogli.

Ruffedalen’s IN Ihra

3. Orreskogen’s Dodge – 4 poeng

Eier/fører: Freddy Lillevik og oppdretter: Anders Ellefsen.

Orreskogen’s Dodge

 

Utstilling 2023

Saga fra Nellystuu er ei ung tispe på 2 år som har blitt kåret til best i rasen på halvparten av utstillingene hun deltok på i 2023. Dette sammen med jaktprøvepremieringer vinter 2023, gir dette henne 12 poeng og tittelen Årets Breton Utstilling 2023. Andreplassen går til en erfaren Champion, som presterer igjen og igjen på utstilling og prøver. BIR på 4 av 5 utstillinger gir 10 hederlige poeng. Nr.3 er også en ung hannhund som allerede før fylte 2 år har vist seg frem på både utstilling og jaktprøver. I 2023 deltok han på 3 utstillinger, hvorav 2 med BIR og 1 med BIM. Dette gir 9 poeng og en tredjeplass.

1. Saga fra Nellystuu – 12 poeng

Eier/fører og oppdrettere: Tove og Rolf Stensrud.

Saga fra Nellystuu

 

2.N UCH N J(K)CH Rypleja’s CK Tarha  – 10 poeng

Eier/oppdretter: Kristel Marie Pedersen.

Rypleja’s CK Tarha

 

3. Ismenningens H – Haus – 9 poeng

Eier/fører: Erle Beate Nordbotn og oppdretter: Brian Johan Herje.

Styret i Norsk Breton Klubb gratulerer alle Årets Bretoner og de øvrige plasserte deres eiere for fremragende innsats i året som gikk og ønsker alle dyktige ekvipasjer lykke til i årets sesong 2024!